26 en 27 maart: CQ World Wide WPX Contest

Wie geen zin heeft in een paasbrunch heeft komend weekend een goed excuus: op 26 en 27 maart is er de CQ WW WPX contest in Phone. Deze contest begint zaterdag om 00:00  en eindigt zondag om 24:00 uur UTC. Gedurende 48 uur zal het dus druk zijn op de banden.

Tijdens deze wedstrijd werkt iedereen met iedereen. De uitwisseling is eenvoudig: het signaalrapport (5-9) gevolgd door een volgnummer. Je begint natuurlijk met nummer 001.

In 2015 stuurden maar liefst 5.575 amateurs hun log in. Niet zelden zijn tijdens deze contest amateurs op bijzondere DXCC’s te vinden. Een mooie gelegenheid dus om DX te werken én met minimaal 25 verbindingen verdien je al een punt in de VERON-afdelingscompetitie.

Deelnemers aan de afdelingscompetitie maken kans op de Titel “Afdelingscontester van het jaar” en de daarbij behorende Wisselbeker. Alle deelnemers uit de afdeling Amersfoort maken kans op deze titel en bijbehorende beker; een geheime jury bepaalt op basis van nog geheimere spelregels wie in een bepaald jaar voor de titel in aanmerking komt.

De regels voor de CQ WW WPX zijn overigens niet geheim: die vind je op http://www.cqwpx.com/rules.htm

This entry was posted in Contest. Bookmark the permalink.