VRZA Eemland

 

Welkom bij de VRZA afdeling Eemland, en bedankt voor uw belangstelling.
Op deze pagina vind u het laatste nieuws en algemene informatie over onze afdeling.

Laatste nieuws

Club avonden gaan weer beginnen
We zullen op dinsdag 27 juli weer op een aangepaste wijze met onze maandelijkse bijeenkomsten starten. Om de 1.5 meter regel beter te kunnen waarborgen hebben we besloten om ook het terras er bij te betrekken, hier zullen ook tafels en stoelen geplaatst worden.
Ook vragen we jullie om het even via pi4rcb@vrza.nl te laten weten als je komt. 

Geen vakantie stop
Gedurende de zomermaanden zijn we ook gewoon open, we houden dus geen vakantie stop, dit omdat er altijd wel leden zijn die (op dat moment) niet met vakantie zijn.

Algemene informatie 

De landelijke vereniging
De VRZA, Vereniging van Radio Zend Amateurs heeft een jong bestuur, een algemene leden vergadering waar elk lid een stem heeft, gratis QSL service, een (digitaal) maandblad en een lage contributie. Daarom is de VRZA het betere alternatief.
Wordt voor slechts €25.= per jaar lid,
klik hier om naar de landelijke website te gaan.

VRZA afdeling Eemland
De VRZA kent verspreid over het land, regionale afdelingen, één daarvan is de afdeling Eemland. Wij zijn een jonge en nog kleine, maar groeiende afdeling (opgericht op 22 oktober 2019) en ons belangrijkste doel is om op een fijne en gezellige manier met elkaar, allerlei hobby gerelateerde activiteiten te ondernemen, daarom zijn op onze bijeenkomsten en overige activiteiten ook niet VRZA leden van harte welkom. 

Onze bijeenkomsten
We houden onze bijeenkomsten op elke vierde dinsdag van de maand bij de Radio Club Bunschoten. Om 19.30 uur is de deur open en de koffie klaar, we beginnen om 20.00 uur.
Op onze bijeenkomsten is iedereen welkom die op een leuke manier en met respect voor elkaar met onze veelzijdige hobby bezig wil zijn.
Het overzicht voor 2021 vind je hier onder, noteer de data alvast in je agenda.

Bijeenkomsten geannuleerd
Ten gevolge van het Covid-19 virus en de daardoor door de overheid opgelegde maatregelen zijn al onze bijeenkomsten voorlopig geannuleerd, we laten het je hier zo snel mogelijk weten als we weer gaan beginnen. Zie hiervoor bij het laatste nieuws bovenaan deze pagina.

Naast deze vaste bijeenkomsten zijn er op diverse momenten nog andere activiteiten.

Om hiervan, en van de laatste nieuwtjes op de hoogte te blijven kun je jezelf aanmelden op onze telegram groep door op deze link te klikken. Ook zullen we proberen nieuws items zo snel mogelijk op deze website te plaatsen.

Belangstellenden zijn van harte welkom om onze bijeenkomsten te bezoeken.

Ook in de maanden juli en augustus zijn er altijd mensen die niet of op een ander moment met vakantie zijn, daarom gaan onze bijeenkomsten ook in de vakantie periode gewoon door.

Afdelingsbestuur

Voorzitter Wim de Kleuver PA4WK
Secretaris Raphaël Verwer PDØRAF
Penningmeester Kees van den Brink PAØVDB
Bestuurslid Dennis Lubbersen PC3D
Bestuurslid Rogier van Lierop PD5R

Contact
Je kunt met ons in contact komen door een mail te sturen naar pi4rcb@vrza.nl

PI4RCB
Leden van de afdeling zijn regelmatig te horen onder de roepletters PI4RCB, deze call kan is toegewezen aan de afdeling en kan met inachtneming van de geldende voorwaarden gebruikt worden om deel te nemen aan diverse hobby gerelateerde activiteiten. Dit is onze QRZ.COM pagina https://www.qrz.com/db/PI4RCB

QSL service
Veel amateurs stellen het op prijs om van een (bijzondere) verbinding een QSL kaart te ontvangen of te versturen om hiermee een blijvende en tastbare herinnering te hebben aan dit contact. Dit kan langs elektronische weg, de zogenaamde E-QSL, maar ook de papieren QSL kaart wordt nog altijd veel verstuurd. Kaarten kunnen op de bijeenkomsten opgehaald en ingeleverd worden bij onze QSL manager, Kees PA0VDB.

Als je gebruik wil maken van de QSL service van onze afdeling kan je dat via email pa0vdb@vrza.nl bij Kees aangeven.

Als je de QSL post nog niet via QSL regio 03 ontvangt kun je dit eenvoudig regelen door een mailtje te sturen naar ledenadministratie@vrza.nl

Radio Club Bunschoten
De Radio Club Bunschoten is dé ontmoetingsplek voor alle radioamateurs in de regio Eemland. De VRZA afdeling Eemland is één van de gebruikers van de faciliteiten die de Radio Club Bunschoten bied. De radio club is gevestigd op het adres: Haarbrug 10-B 3751 LM Bunschoten–Spakenburg. Klik hier om naar de website te gaan en klik hier voor een overzicht van de faciliteiten van de club.