VRZA Eemland

 

Welkom bij de VRZA afdeling Eemland, en bedankt voor uw belangstelling.
Op deze pagina vind u het laatste nieuws en algemene informatie over onze afdeling.

Laatste nieuws

Afd. Eemland doet mee aan QSO party.
We hebben besloten om als afdeling Eemland vanaf de Radio Club Bunschoten mee te doen aan de VRZA QSO party. Hiervoor hebben we minimaal vier operators nodig, je junt je aanmelden via pi4rcb@vrza.nl of via de telegramgroep. Meld je nu aan en doe mee!!!

Deze 31e editie van de VRZA QSO-party wordt gehouden ter gelegenheid van de 70e verjaardag van de VRZA. We houden de QSO party altijd op de zondag het dichts bij de oprichtingsdatum, dit jaar is dat op zondag 21 november van 13.00 tot 16.00 uur lokale tijd. Er zal op 2 meter en 80 meter gewerkt worden.
Voor meer info zie de nieuwsbrief extra, doe mee en geef je op.

Eerstvolgende clubavond
De eerstvolgende clubavond zal zijn op dinsdag 23 november, zoals gebruikelijk beginnen we om 20.00 uur maar vanaf 19.30 uur is de deur open en staat de koffie klaar.

Algemene informatie 

De landelijke vereniging
De VRZA, Vereniging van Radio Zend Amateurs heeft een jong bestuur, een algemene leden vergadering waar elk lid een stem heeft, gratis QSL service, een (digitaal) maandblad en een lage contributie, daarom is de VRZA het betere alternatief.
Wordt voor slechts €25.= per jaar lid, en gezinsleden betalen slechts €10.= per jaar!
klik hier om naar de landelijke website te gaan.

VRZA afdeling Eemland
De VRZA kent verspreid over het land, regionale afdelingen, één daarvan is de afdeling Eemland. Wij zijn een jonge en nog kleine, maar groeiende afdeling (opgericht op 22 oktober 2019) en ons belangrijkste doel is om op een fijne en gezellige manier met elkaar, allerlei hobby gerelateerde activiteiten te ondernemen, daarom zijn op onze bijeenkomsten en overige activiteiten ook niet VRZA leden van harte welkom. 

Onze bijeenkomsten
We houden onze bijeenkomsten op elke vierde dinsdag van de maand bij de Radio Club Bunschoten. Om 19.30 uur is de deur open en de koffie klaar, we beginnen om 20.00 uur.
Op onze bijeenkomsten is iedereen welkom die op een leuke manier en met respect voor elkaar met onze veelzijdige hobby bezig wil zijn.
Het overzicht voor 2021 vind je hier onder, noteer de data alvast in je agenda.

Naast deze vaste bijeenkomsten zijn er op diverse momenten nog andere activiteiten.
Om hiervan, en van de laatste nieuwtjes op de hoogte te blijven kun je jezelf aanmelden op onze telegram groep door op deze link te klikken. Ook zullen we proberen nieuws items zo snel mogelijk op deze website te plaatsen.

Ook in juli en augustus zijn er altijd mensen die niet of op een ander moment met vakantie zijn, daarom gaan onze bijeenkomsten ook in de vakantie periode gewoon door.

Afdelingsbestuur

Voorzitter Wim de Kleuver PA4WK
Secretaris Raphaël Verwer PDØRAF
Penningmeester Kees van den Brink PAØVDB
Bestuurslid Dennis Lubbersen PC3D
Bestuurslid Rogier van Lierop PD5R

Contact
Je kunt met ons in contact komen door een mail te sturen naar pi4rcb@vrza.nl

PI4RCB
Leden van de afdeling zijn regelmatig te horen onder de roepletters PI4RCB, deze call is aangevraagd en toegewezen aan de afdeling en kan met inachtneming van de geldende voorwaarden gebruikt worden om deel te nemen aan diverse hobby gerelateerde activiteiten. Dit is onze QRZ.COM pagina https://www.qrz.com/db/PI4RCB

QSL service
Veel amateurs stellen het op prijs om van een (bijzondere) verbinding een QSL kaart te ontvangen of te versturen om hiermee een blijvende en tastbare herinnering te hebben aan dit contact. Dit kan langs elektronische weg, de zogenaamde E-QSL, maar ook de papieren QSL kaart wordt nog altijd veel verstuurd. Kaarten kunnen op de bijeenkomsten opgehaald en ingeleverd worden bij onze QSL manager, Kees PAØVDB.

Als je gebruik wil maken van de QSL service van onze afdeling kan je dat via een email naar pa0vdb@vrza.nl bij Kees aangeven.

Als je de QSL post nog niet via QSL regio 03 ontvangt kun je dit eenvoudig regelen door een mailtje te sturen naar ledenadministratie@vrza.nl

Radio Club Bunschoten
De Radio Club Bunschoten is dé ontmoetingsplek voor alle radioamateurs in de regio Eemland. De VRZA afdeling Eemland is één van de gebruikers van de faciliteiten die de Radio Club Bunschoten bied. De radio club is gevestigd op het adres: Haarbrug 10-B 3751 LM Bunschoten–Spakenburg. Klik hier om naar de website te gaan en klik hier voor een overzicht van de faciliteiten van de club.