VRZA Eemland

 

Welkom bij de VRZA afdeling Eemland, en bedankt voor uw belangstelling.
Op deze pagina vind u het laatste nieuws en algemene informatie over onze afdeling.

Laatste nieuws

Volgende bijeenkomst
We houden onze bijeenkomsten op elke vierde dinsdag van de maand, Om 19.30 uur is de deur open en de koffie klaar, we beginnen om 20.00 uur. De volgende bijeenkomst zal zijn op dinsdag 24 mei, we zullen dan aan de gang gaan met de bouwpakketten. 

Afd. Eemland doet mee aan de WAP contest
Op zaterdag 11 juni 2022 van 1400-20.00 UTC (16.00-22.00 LT) wordt de 54e Worked all Provinces Contest gehouden.
Ook onze afdeling heeft het plan om onder de call PI4RCB hier aan mee te doen.
Het doel van deze contest is het werken van zoveel mogelijk stations in zoveel mogelijk Nederlandse provincies. Extra multipliers kunnen gescoord worden door verbinding te maken met de VRZA-afdelingen met de verenigingscalls inclusief PI4CQP/a en PI4VRZ/a.
Vooral voor mensen zonder enige contest ervaring is dit een ideale contest om eens mee te doen. Voor meer informatie klik je hier

Velddag
De IARU-R1 SSB velddag vind plaats in het weekend van 3-4 september, dat duurt nog even maar het wordt wel tijd om met de voorbereidingen te beginnen. We willen minimaal 10 deelnemers hebben om dit geweldige evenement te kunnen organiseren, voor een kleinere groep is het gewoon te veel werk, want je zult begrijpen dat er wel het een en ander bij komt kijken. Het is de bedoeling dat we een groepje van een aantal mensen gaan samenstellen die de kar gaan trekken zodat niet al het werk op de schouders van een enkeling komt. Help mee de velddag mogelijk te maken en meld je aan als deelnemer of als één van de kartrekkers bij pi4rcb@vrza.nl 

Algemene informatie 

De landelijke vereniging
De VRZA, Vereniging van Radio Zend Amateurs heeft een jong bestuur, een algemene leden vergadering waar elk lid een stem heeft, gratis QSL service, een (digitaal) maandblad en een lage contributie, daarom is de VRZA het betere alternatief.
Wordt voor slechts €25.= per jaar lid, gezinsleden en jeugdleden tot 21 jaar betalen slechts €10.= per jaar! K
lik hier om naar de landelijke website te gaan.

VRZA afdeling Eemland
De VRZA kent verspreid over het land, regionale afdelingen, één daarvan is de afdeling Eemland. Wij zijn een jonge en nog kleine, maar groeiende afdeling (opgericht op 22 oktober 2019) en ons belangrijkste doel is om op een fijne en gezellige manier met elkaar, allerlei hobby gerelateerde activiteiten te ondernemen, daarom zijn op onze bijeenkomsten en overige activiteiten ook niet VRZA leden van harte welkom. 

Onze bijeenkomsten
We houden onze bijeenkomsten op elke vierde dinsdag van de maand bij de Radio Club Bunschoten. Om 19.30 uur is de deur open en de koffie klaar, we beginnen om 20.00 uur.

Naast deze vaste bijeenkomsten zijn er op diverse momenten nog andere activiteiten.
Om hiervan, en van de laatste nieuwtjes op de hoogte te blijven kun je jezelf aanmelden op onze telegram groep door op deze link te klikken. Onze leden ontvangen onze nieuwsbrief die maandelijks of indien nodig vaker verschijnt. Ook zullen we proberen nieuws items zo snel mogelijk op deze website te plaatsen.

Geen vakantie stop
Ook in juli en augustus zijn er altijd mensen die niet, of op een ander moment met vakantie gaan, daarom gaan onze bijeenkomsten ook in de vakantie periode gewoon door.

Afdelingsbestuur

Voorzitter Wim de Kleuver PA4WK
Secretaris Raphaël Verwer PDØRAF
Penningmeester Kees van den Brink PAØVDB
Bestuurslid Dennis Lubbersen PC3D
Bestuurslid Rogier van Lierop PD5R

Contact
Je kunt met ons in contact komen door een mail te sturen naar pi4rcb@vrza.nl

PI4RCB
Leden van de afdeling zijn regelmatig te horen onder de roepletters PI4RCB, deze call is aangevraagd en toegewezen aan de afdeling en kan met inachtneming van de geldende voorwaarden gebruikt worden om deel te nemen aan diverse hobby gerelateerde activiteiten. Dit is onze QRZ.COM pagina https://www.qrz.com/db/PI4RCB

QSL service
Veel amateurs stellen het op prijs om van een (bijzondere) verbinding een QSL kaart te ontvangen of te versturen om hiermee een blijvende en tastbare herinnering te hebben aan dit contact. Dit kan langs elektronische weg, de zogenaamde E-QSL, maar ook de papieren QSL kaart wordt nog altijd veel verstuurd. Kaarten kunnen op de bijeenkomsten opgehaald en ingeleverd worden bij onze QSL manager, Kees PAØVDB.

Als je gebruik wil maken van de QSL service van onze afdeling kan je dat via een email naar pa0vdb@vrza.nl bij Kees aangeven.

Als je de QSL post nog niet via QSL regio 03 ontvangt kun je dit eenvoudig regelen door een mailtje te sturen naar ledenadministratie@vrza.nl

Radio Club Bunschoten
De Radio Club Bunschoten is dé ontmoetingsplek voor alle radioamateurs in de regio Eemland. De VRZA afdeling Eemland is één van de gebruikers van de faciliteiten die de Radio Club Bunschoten bied. De radio club is gevestigd op het adres: Haarbrug 10-B 3751 LM Bunschoten–Spakenburg. Klik hier om naar de website te gaan en klik hier voor een overzicht van de faciliteiten van de club.