De nieuwe bestuursleden stellen zich voor

Jack van Ekeren (PD2J)
JackAls vers bestuurslid van de afdeling stel ik me graag even voor: de naam is Jack, in 1965 geboren in Woerden. Sinds 2002 ben ik radiozendamateur. Mijn eerste call was PD2JVE, maar sinds 2006 ga ik als PD2J door het amateurleven.
Op mijn QTH in Harderwijk heb ik beperkte ruimte voor antenne’s, de verhuurder laat een uitgebreid antennepark helaas niet toe. Desondanks lukt het om mijn hobby uit te kunnen voeren. Verbindingen maak ik het liefste met zo’n laag mogelijk vermogen. Met 3 watt verbindingen maken met VK of de USA geeft echt een kick! Naast het jagen op nieuwe DXCC’s ben ik ook een actieve contester, dat doe ik zowel in RTTY als in Phone. Binnen het bestuur zal ik me hardmaken voor het beheren en onderhouden van de afdelingsmaterialen.

73, Jack (PD2J)

 

Maarten Bos (PA3EYC)
MaartenMijn naam is Maarten met de roepletters PA3EYC, geboren en getogen in Spakenburg. Nu woonachtig in de mooie Arkemheenpolder tussen Nijkerk en Spakenburg.
Begin 1980 begonnen met 27MC met een 22 kanaals (marc) bakkie. Dit begon al gauw te vervelen en heb me ingeschreven bij een D-cursus die gegeven werd in Hoogland. Aangevuld met zelfstudie uit het C-cursusboek van de VRZA ben in het najaar van 1983 opgegaan voor het D- en C-examen. Voor beide geslaagd en ik kreeg de roepletters PE1KDE. Na de morsecursus bij Koos (PA3BJV), gewoon bij hem in de flat aan de keukentafel, in het najaar van 1987 opgegaan voor het CW examen. Dit ging ook goed en kreeg de roepletters PA3EYC, daarna de morsesleutel in de kast en deed alleen Phone op de HF.
Vanwege avondstudie (MTS en HTS Elektronica) was er geen tijd meer voor de hobby en begin jaren 90 verdween de HF-set in de doos. Echter, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en midden 2008 de hobby weer opgepakt. De HF-set had ik nog en een draad antenne was snel gespannen, daarna heb ik een uitschuifbare slankmast gebouwd en kocht een gebruikte FB33.
Als herscholer weer deelgenomen aan de CW-cursus bij Koos. Dit keer bij PI4AMF.
De FB33 heeft ondertussen plaats gemaakt voor een 3el. SteppIR. Favoriete bezigheden zijn het jagen op DX en het maken van CW-verbindingen in de 30 meterband. Daarnaast doe ik in het weekeinde graag een paar uurtjes mee met een CW-contest om zo wat puntjes voor de afdelingscompetitie bijeen te sprokkelen.
In mijn spaarzame vrije tijd vindt ik het ook leuk om wat met elektronica te prutsen.

73, Maarten (PA3EYC)

This entry was posted in VERON. Bookmark the permalink.