Goed nieuws voor DX-jagers

Voor DXCC jagers start 2015 met een mooie activiteit: de nr 1 op de most wanted DXCC-lijst, Navassa Island, zal in januari 2015 worden geactiveerd door een ervaren team van 15 zendamateurs. De verwachte roepletters die gebruikt zullen worden:  K1N. Gedurende 2 weken zullen zij actief zijn op het eiland, dat vanwege de kwetsbare natuur normaal niet toegankelijk is voor mensen. Navassa is een onbewoond eiland van 5 km²  in the Caribbische Zee en ligt tussen Haiti en Jamaica.

navassa

De activiteit wordt ondernomen door amateurs die in 2009 Desecheo (K5D) hebben geactiveerd. Gezien de resultaten van die activiteit (ruim 115.000 QSO’s in het log)  kunnen we een professionele dxpeditie tegemoet zien.

Enige maanden geleden hebben we in Amersfoort tijdens een van de ledenavonden de DVD van de dxpeditie naar Desecheo laten zien. We hebben gezien hoe de activiteit met militaire precisie werd uitgevoerd en dat het voor de operators hard werken en afzien is. Ook ditmaal zullen de operators en hun materieel per helicopter naar het eiland worden vervoerd. Naar verwachting zullen de transporthelicopters 10 maal de vlucht moeten maken voordat alle mensen en materialen op Navassa aanwezig zullen zijn.

De exacte data in januari van de dxpeditie zijn op dit moment nog niet bekend. De komende periode zal meer informatie verspreid worden via de website van het KP1-5 team.

This entry was posted in Ander nieuws. Bookmark the permalink.