Nieuw baasje voor oude QSL kaarten

Eddy (PA0RSM) meldt:

“Medio 2009 werd ik een onbenoemde QSL manager voor PI4AMF. Ik trok mij namelijk het verhaal van Klaas PD0ZX aan en dat van die bijna 3000 QSL ontvangen kaarten die op het clubstation lagen. Veel QSL kaarten waren niet beantwoord en sommige zaten zelfs nog in een enveloppe inclusief een “SAE en Green Stamp”(*). Als dat zo door ging zou PI4AMF “black listed” raken onder DX-ers. Dat wilde we toch niet?

En zo werden er 10.000 nieuwe PI4AMF QSL kaarten besteld bij een goedkope reclamedrukker, waar Klaas nog een adresje van had. Om kort te gaan die QSL kaarten achterstand is helemaal verwerkt. Maar daarna stond er bij mij op zolder wel een doos met ruim 3000 behandelde QSL kaarten, die ik graag kwijt wilde. QSL kaarten met een naam van de operator erop gingen naar de desbetreffende persoon. Maar wat er toen nog overbleef was toch nog aanzienlijk.

Gelukkig kwam er vanuit onverwachte hoek “hulp”. In de krant las ik een stukje “wie kan mij helpen aan ansichtkaarten?” die zouden gaan dienen voor een gespreksonderwerp project voor mensen met geheugenproblemen. Gelukkig wilde die organisatie wilde ook onze “ansichtkaart like” QSL kaarten hebben. Dat zijn QSL kaarten met een landschap, eiland of stadsaanzicht, maar ook met een boot, trein of vliegtuig erop. Voordat u ook alle QSL kaarten gaat schouwen op dit type QSL kaart; even wachten. Naar verluidt hebben ze met onze bijna 2000 kaarten voldoende gesprekstof. Maar misschien gaat er ergens anders in het land ook een dergelijk project van start.

Tijdens het uitsorteren, heb ik ook nog bijna 400 Nederlandse kaarten apart kunnen leggen voor het QSL museum van Gerard PA1AT. Zijn aanmoedigende reactie op het postpakket uit Amersfoort geldt ook voor u “uit de regio”:

Beste Eddy,
Hartelijk dank voor je gestuurde QSL kaarten! Perfect. Leuke
aanvulling. Komt er meer “los” in de regio, ik wil graag de QSL kaarten
ontvangen.
Mijn voorkeur: PA0, PK, PI, PA6, NL, PA-SWL en hoe ouder hoe beter.

73 Gerard PA1AT,
Beheerder Historische QSL collectie.

(*) SAE = self addressed envelope

 

DSCN7304aBijna 2000 QSL kaarten als gespreksstof voor mensen met geheugen problemen.

 

This entry was posted in Ander nieuws, Nieuws PI4AMF. Bookmark the permalink.