Op de koffie bij de buren

Open dag zend en luisteramateurs Noord Oost Veluwe

PI4NOV_SnowNa het grote succes van vorig jaar organiseert de afdeling Noord-Oost Veluwe op  maandag 29 december haar traditionele open dag. Deze dag wordt georganiseerd om geïnteresseerden kennis te laten maken met de “radiohobby”. Maar ook voor degenen die reeds bekend met de hobby een leuke manier om te kijken hoe anderen de hobby beleven.

De nadruk zal dit jaar liggen op zelfbouw, Er zullen diverse NOV projecten te zien zijn zoals de CAT interface voor diverse merken transceivers, de lowcost, 0 tot 1500MHz frequentie counter met behulp van de PC, de CTCSS module, ATV en andere projecten.

Natuurlijk worden er worden diverse demonstraties gegeven zoals:

 – contacten leggen met zendamateurs over de hele wereld in spraak, morse code, PSK ( een soort SMS), SSTV (het verzenden en ontvangen van digitale foto`s)
– D-Star, digitale communicatie en de mogelijkheden hiervan
– SDR ontvangers, voor een paar tientjes is een breed ontvangst bereik mogelijk.
– Radiohobby en computer.
– Leger en maritieme zend en ontvangst apparatuur
– Diverse leden laten hun zelfbouwprojecten zien en geven er uitleg over.

Leo Duursma PA0LMD, de bekende reparateur uit Oldebroek, zal ook dit jaar weer aanwezig zijn met de nodige meet apparatuur om uw ontvanger, portofoon of transceiver te controleren en na te meten.

Mocht U specifieke wensen op meetgebied hebben, laat het van te voren weten zodat we kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.

De open dag wordt gehouden in buurthuis het Grinthuus Morelissenstraat 1 8095PX `t Loo Oldebroek van 10.00 uur tot 16.00uur.

Een hapje en drankje is tegen betaling verkrijgbaar.

 

Meer informatie is te vinden op www.PI4NOV.nl

This entry was posted in Ander nieuws. Bookmark the permalink.