PA90IARU: al meer dan 3.250 QSO’s gemaakt

pa90iaru

Het door leden van de afdeling Amersfoort geactiveerde station PA90IARU is vanaf dit weekend (24 januari) actief. Meteen vanaf de start waren er mooie pile-ups en al in het eerste uur van de activiteit stonden er naast tientallen stations uit Europa ook  Japan, Brazilië, de Verenigde Staten en Australië al in het log. Ook de DXpeditie van de Rockall DX-groep in Iran (EP6T) werd -op drie banden-  in het log gezet.

Na een paar uur werken op zaterdag en zondag was het aantal (in phone) gemaakte QSO’s de 1.000 al gepasseerd en 67 DXCC’s gewerkt. Erg leuk om als PA-station aangeroepen te worden door amateurs uit o.a. de Bahama’s, Zuid-Soedan, Sable Island (CY0/)  en Australië! Op 30 januari zijn de eerste papieren QSL-verzoeken al ontvangen.

PA90IARU is actief in CW, Phone en digitale modes en zal ook tijdens de PACC actief zijn. De crew ziet u graag in het log!

PS: Al in het log staande afdelingsleden: PA3CSC, PA0RSM, PC2F, PA1LIO, PC3M.

update 4 februari:
– inmiddels zijn  er al meer dan 3.250 QSO’s gelogd en meer dan 90 DXCC’s gewerkt.
– PA90IARU zal tijdens de PACC alleen op zaterdag en alleen in Phone actief zijn, zodat de ervaren CW operators bij PI4AMF ingezet kunnen worden.
– log is geupload op LotW en Clublog
– de eerste batch met 5.000 QSL-kaarten zijn onderweg van de drukker. Eddy (PA0RSM) heeft daarna een mooie klus te klaren om de stickers te plakken. Hulp is altijd welkom!

 

This entry was posted in VERON. Bookmark the permalink.