Radiozendamateur worden? Start met de cursus!

De hobby van een radioamateur heeft heel veel mogelijkheden. Het is een hobby vol met technische, sociale, sportieve en uitdagende aspecten. Hoe een amateur de hobby beleeft, is heel verschillend. Sommige amateurs beleven de grootste uitdaging aan zelf iets bouwen, anderen aan het opsporen van ‘verborgen zenders’ in het bos, het zgn vossenjagen en weer anderen zijn continue op zoek naar nieuwe stations op de meest afgelegen plekken in de wereld. En wat te denken van amateurs die wedstrijden doen om zoveel mogelijk stations te werken/horen in een bepaalde tijd?

Voordat je zelfstandig een amateur zendontvanger mag bedienen, moet je een examen afleggen. In dit examen wordt je kennis van de techniek en de regels voor het gebruik van een zender getoetst. Er zijn 2 examenniveau’s: de N-machtiging en de F-machtiging. Zowel de N- als de F-machtiging bieden de radioliefhebber zeer veel mogelijkheden.

Radiozendamateur worden?
Binnen de afdeling Amersfoort zal, bij voldoende aanmelding, vanaf september weer de cursus radiozendamateur worden gegeven door Jan van Essen (PH7S). Aanmelden kan vanaf nu. Het e-mailadres van Jan is: j.van.essen (AAN) wxs.nl

Is leren in klasverband niets voor jou? Overweeg dan eens om online te studeren. De DLZA (Digitale Leergang ZendAmateurs) is een prima manier om op eigen tempo de leerstof onder de knie te krijgen en volop te oefenen voor het examen. En de opleiding werkt: de opleiding kent een zeer hoog slagingspercentage. Meer informatie vind je op www.DLZA.nl.

Hier vindt u alle beschikbare examenvragen voor F verzameld en in één bestand (28-8-2011).

 

 

This entry was posted in VERON. Bookmark the permalink.