Verslag CW examen in Belgie met 4 Amersfoortse kandidaten

Op 18 Juni was het dan zover: samen met een viertal kandidaten vertrokken onze morse-instructeurs/-examinatoren naar Belgie om daar het officiële het CW examen 12 wpm af te leggen.

cw included

Omdat er in Nederland geen officiële morse-examens meer worden georganiseerd, moet je naar Belgie als je op je Nederlandse registratiepasje de aantekening Morsetelegrafie “CW Included” wil krijgen.

Deze examens worden onder toezicht van het Belgische Agentschap Telecom (BIPT genaamd) afgenomen. Het daadwerkelijke examen afnemen gebeurt door de mannen van onze zustervereniging, de UBA. En dat gebeurt op zeer strakke en serieuze wijze!

Onze 4 kandidaten gingen al vroeg op pad om om 14.00.uur aanwezig te kunnen zijn. Ongeveer 16 personen namen deze keer deel aan het examen; een groot deel van de kandidaten kwam uit Nederland.

Na ruim 2 uur werken en wachten was het moment daar. Eerst werden de afvallers naar voren gehaald. Dat waren voornamelijk Belgische mede-amateurs, die hier en daar nog wat te kort kwamen.

Het overgrote deelnemersveld is dan toch geslaagd. Zo ook de vier OM’s uit onze regio. Met veel applaus werden de certificaten overhandigd. Op de bijgaande foto’s kunt u zien wie er van onze groep de gelukkigen zijn.

geslaagden CW

Johannes (PA1ALV), Hans (PF0H), Hans (PE1KWH) en Edwin (PA1EDL), vanaf deze plaats onze hartelijke gelukwens!

Namens de morse-instructeurs,
Koos PA3BJV

 

This entry was posted in VERON. Bookmark the permalink.