Verslag kerstbijeenkomst Amersfoort

Wie het kerstverhaal kent, kent ongetwijfeld de zin dat er geen plek meer was in De Herberg. De hoogzwangere Maria moest dan ook maar bevallen in een stal.

Had het verhaal zich 2015 jaar later afgespeeld, dan was het misschien wel heel anders gelopen, want in De Herberg in Amersfoort was afgelopen vrijdag zeker nog wel plek. Zo’n 35 amateurs met aanhang kwamen daar tezamen om, in de in Kerstsfeer omgebouwde zaal, onder het genot van een hapje en een drankje bij te praten en mee te doen aan het Oud-Hollandse Bingo spel.

Maarten (PA3EYC) en XYL hadden bij de plaatselijke middenstand weer mooie prijzen weten in te slaan, waardoor prijswinnaars met volle handen naar huis konden gaan. De prijzen waren divers: van natte (oma’s) cake, tulbanden met Jan Hagel, rollades, worsten tot zelfs hele vleespakketten.

Zelf ging Maarten deze avond ook niet met lege handen naar huis: hij werd uitgeroepen tot afdelingswinnaar van de VERON afdelingscontest en mocht daarom de Wisselbeker mee naar huis nemen. De andere aanwezig deelnemers aan de afdelingscontest ontvingen uit handen van de voorzitter een “Certificaat van waardering” voor deelname aan de afdelingscontest: dankzij hun deelname eindigde de afdeling Amersfoort eindelijk weer eens in de top 10, een plek waar de afdeling gezien haar omvang ook thuishoort.

Voorzitter Frans (PC2F) bedankte de vele amateurs waarop de vereniging ook dit jaar weer een beroep mocht doen. Of dat nu was voor het verzorgen van een cursus, het onderhoud aan de repeaters, het organiseren van velddagen of noem maar op. Wat fijn om te zien dat de vereniging een beroep kan doen op zoveel mensen!

Tijdens de avond vond ook de verloting van een 2m/70cm portofoon plaats. Voor 1 euro kon men 2 lootjes kopen. De winnaar was Koos (PA3BJV) (tot verdriet van zijn XYL Hilde (PA3EKW)).

Rond 23.30 uur sloten we de deuren van De Herberg af en kon iedereen naar huis, om in de eigen “kribbe” uit te rusten van een gezellige avond.

2015_kerst_december

This entry was posted in VERON and tagged . Bookmark the permalink.