Verslag verenigingsavond 14 september

De eerste avond na de zomerstop wordt in Amersfoort gebruikt om bij te praten. Daarbij horen natuurlijk ook de (hobbygerelateerde) vakantiekiekjes. OM Eddy Krijger (PA0RSM) was in de Amsterdamse RAI op bezoek geweest bij de IBC-beurs (International Broadcasting Convention).  Mooie foto’s van producten die nu ontwikkeld zijn en over een aantal jaren op de consumentenmarkt zullen verschijnen. Een kijkje in de toekomst dus. Een kijkje in de historie was er ook met foto’s van de typische vakwerkhuizen die Eddy maakte tijdens zijn verblijf bij onze oosterburen.
Ook OM Koos Sportel (PA3BJV) vertelde over zijn vakantie: hij vertoonde een compilatie van het Vakantie PinksterKamp 2012 in Odoorn en het DNAT (Duits Nederlands Amateur Treffen) in Bad Bentheim. Vooral de gemoedelijkheid in Bad Bentheim viel op: waar vind je nog een kampeerplaats voor 5 euro per nacht, waarbij je zelf je bier uit de gezamenlijke koelkast mag pakken en de conciërge het vlees voor je barbecued haalt!
De avond werd afgesloten met het vertonen van een DVD uit de collectie van wijlen OM Wim Beekman (PA3AGZ). De beelden vertelden het verhaal van de DXpeditie naar Desecheo in 2009, K5D. Indrukwekkend om te zien wat er allemaal bij zo’n grote DXpeditie komt kijken en dat alleen om zendamateurs elders ter wereld ‘a new one’ te gunnen!

This entry was posted in VERON. Bookmark the permalink.