10 april: 80 m Piet Wakker vossenjacht

foxhunt

Datum: zondag 10 april 2016
Aanmelden: 12:30 u
Start: 13:00 u
Duur: 120 min

<<<Goed weer is besteld>>>

2014okt12vossenjachtamersf

Hoe werkt het?
Het gaat om het uitpeilen van twee vossen op 80 m. De hele jacht kan je opdelen in drie delen van een half uur. Het eerste half uur krijg je de tijd om vos 1 te peilen. Vos 2 is niet in de lucht. De plaats om te peilen is altijd een vooraf bepaalde strook op de kaart waar je niet van mag afwijken. Is het half uur om en heb je de plaats bepaald die jij denkt dat de juiste is dan laat je die aftekenen bij de controlepost en start je de wandeling naar vos 1. Intussen is dan vos 2 in de lucht en al lopend kan je die tweede vos in kaart brengen. Peilen op herkenbare punten op de kaart is natuurlijk het makkelijkst. Is ook dit half uur om dan komt vos 1 weer in de lucht, en als je het goed hebt gedaan sta je er bovenop. Bij aankomst bij vos 1 wordt de tijd en gevonden positie van vos 2 afgetekend. Daarna kan je naar vos 2 gaan en maar weer hopen dat je goed hebt gepeild, want in dit derde half uur is vos 1 in de lucht en hoop je maar dat je er straks weer bovenop staat. Na aftekenen wordt het tijd om terug te gaan naar de startlocatie om je af te melden. De mispeiling in mm gaat de uitslag bepalen.

Niet vergeten
Voor een vossenjacht is het belangrijk een werkende peilontvanger met goede batterij, liniaal en kompas mee brengen. Enkele ontvangers zijn ook beschikbaar voor degene die zelf geen ontvanger heeft.

Amersfoortse vossenjachten
Wie het vooral leuk vindt om van de frisse lucht te genieten, is in Amersfoort aan het juiste adres. De jachten worden gehouden op het Landgoed Den Treek-Henschoten. Het terrein is vrijwel vlak en het traject gaat altijd over bestaande paden. Lopen mag uitsluitend over paden en wegen. De Amersfoortse vossenjachten zijn bijzonder geschikt voor beginnende jagers, terwijl ervaren jagers zich kunnen laten verrassen. Ons doel is om eenvoudige vossenjachten te organiseren, waarbij het niet zozeer aankomt op snelheid, maar eerder op peilvaardigheid.

Wij annuleren de vossenjacht bij:
– windsterkte > 9 Beaufort
– hevige regen en sneeuw
– ijzel en ijzel voorspelling- een weeralarm
– bij twijfel bellen: 06-53716002 – Maurice (PA3HHT)

Alleen lopen over de paden
– Alleen over de wandelpaden lopen.
– Men mag maximaal 5 m van het midden van het pad het bos in.
– Bij overtreding geldt helaas een boete van EUR 97.

Henny, Rient (PA3GXP), Rob (PA0KEL) en Maurice (PA3HHT),
vossenjachtcommissie Amersfoort

This entry was posted in Vossenjacht and tagged , , . Bookmark the permalink.