23cm relais PI6AMF onder handen genomen

Op 19 juli is het 23 cm relais vervangen door een exemplaar met een betere gevoeligheid. Hij was wel goed te horen maar niet altijd goed te werken. Dit kwam door de ongevoeligheid van de ontvanger.

De huidige heeft een pre-amplifier die er voor zorgt dat de ontvangst gevoeligheid is verbeterd. Helaas zit er nog een foutje in de software waardoor met een laag vermogen signaal de zender afschakelt. Dit wordt binnenkort verholpen. De ‘roger beep’ eindtoon geeft aan hoe je bent ontvangen door het relais.

Met een ‘app’op je telefoon bv. Audio Frequency Counter van Keuwsoft kan men de frequentie in Hz meten. Via onderstaande tabel of grafiek kan men zien in micro Volts het signaal aankwam bij de ingang van het relais. Zo kan je verbeteringen of verslechteringen ontdekken in je zend installatie.

pi6amf

Om je ontvanger af te regelen kan men een 1 kHz generen met het relais. Dit kan door een DTMF 1 toon te sturen. Dan gaat het relais aan met een 1 kHz toon. Dit duurt tot de volgende call gever. Of met een DTMF 2 toon kan dit weer worden uitgezet.

73, Erik Kroon – PE1RQF

This entry was posted in Ander nieuws, VERON. Bookmark the permalink.