Afdeling Amersfoort sluit de afdelingscompetitie af met een 12de plaats

Veron-afdelingenOp 17 december was de laatste dag dat deelnemers aan de afdelingscompetitie hun score konden doorgeven. De afdeling Amersfoort is in 2014 geëindigd – met 23.609 contest QSO’s – op een nette 12de plek. Daarmee zet de afdeling de stijgende lijn van de afgelopen jaren voort: in 2013 eindigde Amersfoort op een 14e plaats.

Het bestuur van de afdeling heeft de ambitie uitgesproken om met de afdeling in de top 10 te eindigen. Frans (PC2F): “Wij zijn één van de grotere afdelingen van de VERON en hebben een grote groep actieve amateurs. Niet iedere amateur houdt van contesten, maar er zijn ook leden die wel willen meedoen maar eigenlijk niet weten hoe een contest werkt. Juist die groep willen we graag helpen om mee te doen aan dit stukje van de radiohobby.

Hij vervolgt: “We nodigen mensen uit om eens te komen kijken bij PI4AMF tijdens een contest. Als ze willen mogen ze meedraaien, maar alleen meeluisteren is ook goed. Door mensen uit te nodigen willen we laten zien hoe leuk het meedoen met een contest is.”

Binnen het bestuur van de afdeling is één bestuurslid specifiek benoemd voor alles wat met contesten te maken heeft. Willem van Dijk (PD0WVD) zorgt ervoor dat het station beschikbaar is tijdens contesten en zorgt voor de communicatie en het insturen van de logfiles. Leden die meer willen weten over contesten kunnen dan ook bij Willem aankloppen voor meer informatie. Binnenkort zal ook een overzicht worden gepubliceerd van de contesten waaraan PI4AMF in 2015 zal meedoen.

This entry was posted in VERON and tagged , , . Bookmark the permalink.