Afdeling met stand aanwezig op festival Nijkerk

Op zaterdag 6 juli was de afdeling met een stand aanwezig op het plein midden in het centrum van Nijkerk ter gelegenheid van het 600 jarige jubileum van de stadsrechten.

Onder een stralende zon is rond 10 uur in de ochtend de stand ingericht op het Plein in hartje Nijkerk. De organisatie had ons speciaal op de wandelroute naar een van de hoofdpodiums gesitueerd. Dat bleek een goede formule. We hebben dan ook veel geintresseerde mensen op de stand mogen ontvangen met een praatje en een aantal van hen naar huis kunnen sturen met een VERON goodie bag.

De demonstratie van kortegolf amateurradio verbindingen kon helaas niet doorgaan. Dit vanwege het zeer hoge storingsniveau in de Nijkerkse binnenstad. Maar we konden de bezoeker wel laten ervaren dat telegrafiesignalen zich wel voldoende onderscheidde van de storing.

Aan de lokale radioreporter van NFM hebben we live in hun uitzending verslag kunnen doen dat we in de afgelopen weken bijna 5000 verbindingen met circa 90 landen hebben gemaakt. Ook de DARES noodset kreeg de nodige aandacht. Naast NFM was ook Omroep Gelderland geïnteresseerd in onze stand en hobby en kwam ‘even op de koffie’ (of moeten we zeggen cola?). Behalve deze radio-aandacht vond er ‘s ochtends ook nog een uitgebreid gesprek plaats met een reporter van De Stentor. Kortom: het VERON-Amersfoort ‘promotieteam’ heeft haar best gedaan om te laten zien wat voor leuke, veelzijdige en nuttige hobby we hebben.

Nijkerk-20130706-00472  IMG-20130706-00470

IMG-20130707-WA0000

006 004 001

This entry was posted in VERON. Bookmark the permalink.