Antenne werkzaamheden RadioClub

Vandaag zijn er div werkzaamheden uitgevoerd aan het antennepark van RCBunschoten.

Zoals eerder is gepost heeft de Bijzen mast onderhoud nodig. Vandaag zijn alle antennes en bekabeling zorgvuldig uit de mast verwijderd. Deze kaalslag heeft het aangezicht van RCBunschoten behoorlijk toegetakeld. Maar met de wetenschap dat er iets beters voor terug komt kan iedereen met een opgeheven hoofd vooruit kijken.

Omdat op zondag 24 november de Afd. Eemland wil deelnemen aan de VRZA QSO Party op 80m en 2m is vandaag een 80m draad-antenne opgehangen en de 2m antenne nagelopen. De 80m draad-antenne is via de buismast opgespannen en getest op werking.

Bij het nalopen van de 2m antenne (verticaal) bleek dat de coax was losgekomen. Dit bleek tevens een uitdaging omdat fysieke toegang bijzonder moeilijk is. Tevens bleek dat naast de QSO party dat DARES enkele dagen later een oefening had gepland op 2m. Dus onder de druk van ‘the show must go on’ is er naar een oplossing gezocht en is het euvel hersteld met behulp van toegesnelde amateurs. 

Het was een leuke dag met de gebruikelijke verassing en uitdaging die bij dit soort werkzaamheden toch altijd weer opduiken. En wij danken uiteraard alle amateurs van de div verenigingen voor de hulp en uitstekende samenwerking!

 

 

This entry was posted in Radio Club Bunschoten and tagged , , . Bookmark the permalink.