Gepassioneerde lezing over luchtvaartcommunicatie

Op 12 februari luisterden ongeveer 60 bezoekers naar het gepassioneerde verhaal over de ontwikkeling van de luchtvaartcommunicatie door Wim van den Broek (PA0JEB). Wim is één van de vrijwilligers van de Radiokamer op het Aviodrome en heeft als zweefvlieger de nodige uurtjes in de cockpit doorgebracht.

Die passie was te merken tijdens zijn lezing. Wim nam ons mee in de geschiedenis. Van de eerste stappen in de communicatie, met sleepantennes en marconisten aan boord, de invloed van de oorlog op de ontwikkeling van de luchtvaartcommunicatie tot de ontwikkelingen waar we nu voor staan. Aandacht voor goed onderwijs waarbij de jongens en meisjes met goede hersenen de mogelijkheid krijgen om te experimenteren en te ontwikkelen is van groot belang, gaf Wim aan.

Natuurlijk kon Wim het niet laten om de bezoekers ook te vertellen over het herbouwde Schiphol ’28 gebouw dat in Lelystad herbouwt is. Het oorspronkelijke gebouw werd in de tweede wereldoorlog door de Duitsers vernield en, aldus Wim, zorgden de Engelsen er bij de bevrijding voor dat ook de laatste resten platgegooid werden.

Veel bezoekers gingen dan ook huiswaarts met niet alleen de door Wim overgebrachte kennis, maar ook met folders over het museum in Lelystad. Als de bezoekersaantallen de komende maanden daar stijgen, weten wij hoe dat komt!

2016febVERONa03

This entry was posted in VERON and tagged . Bookmark the permalink.