PA85SVS draait lekker mee in de PACC

taartIn het weekend van 13 en 14 februari deden amateurs van de afdeling Amersfoort mee met de PACC. Dit weekend werden de roepletters PA85SVS gebruikt om aandacht te geven aan het 85-jarig bestaan van “de blauwen”: SV Spakenburg.

Nadat in de afgelopen week alle zendontvangers en log-pc’s al nagekeken waren, werd op de vrijdag voor de contest het antennepark klaargemaakt. De crew maakte gebruik van een extra mast, waarin antennes voor 40, 80 en 160 meter werden bevestigd. Een goede keuze bleek achteraf: deze banden waren zeer productief.

Op zaterdag barstte het contestgeweld los. De banden bleken in redelijk goede staat te zijn, zelfs op 10 meter was er voldoende activiteit te beleven. De prefix PA85 bleek in trekt te zijn, getuige de mooie pile-ups.

In het nieuws
De lokale pers was op de hoogte van de activiteiten die op de Haarbrug plaatsvonden: een groot deel van de middag was een cameraploeg aanwezig om een nieuwsitem te maken voor de lokale omroep. Binnenkort hopen we de opnames te zien. Ook de schrijvende pers was aanwezig.

Tegenslag
Ondanks de getroffen voorbereidingen was er geen sprake van een vlekkeloze contest: een condensator in het triplexersysteem begaf het op zaterdagmiddag, waardoor de crew een aantal aanpassingen in de planning moest doen. Maar, zoals het amateurs betaamt, werd deze tegenslag gewoon als technische uitdaging gezien en niet als ‘onoverkomelijk probleem’. Een andere uitdaging was een loggingcomputer die precies op een verkeerd moment had bedacht dat het een windows-update moest uitvoeren. Het gevolg was dat een van de twee stations geruime tijd uit de lucht was.

Resultaat
Dit jaar stond het meedoen aan de PACC vooral in het teken van training van nieuwe operators en het bekend maken van onze hobby in de regio. Dat doel is in ieder geval bereikt. Wat ook een ‘resultaat’ is, is dat de crew het naast het harde werken ook gezellig heeft gehad. De inwendige mens werd dan ook goed verzorgd (Hilde: bedankt voor de pindasoep!)

De komende maanden moet duidelijk worden of de afdeling ook dit jaar in de top van de klasse Two radio/Multi operator terecht is gekomen. De resultaten zullen gepubliceerd worden zodra ze bekend zijn.

pacc2016

This entry was posted in Nieuws PI4AMF, VERON. Bookmark the permalink.