Het seizoen is gestart

Op vrijdag 12 september was de eerste verenigingsavond van het seizoen 2014-2015. Traditioneel staat de eerste avond in het teken van bijpraten. Ook dit jaar zijn verschillende afdelingsleden weer op zoek gegaan naar het avontuur.

Koos (PA3BJV) en Hilde (PA3EKW) namen de bezoekers, met behulp van bewegende beelden, mee met hun reis met de Transsiberië Express. In twee delen vertelde Koos ons over de belevenissen tussen “Moskou en Mongolië”. Koos heeft ons beloofd later dit jaar ons nog over het laatste deel – door China – van de reis te vertellen.

Ook dichter bij huis was er van alles te beleven. Zo werd in het eerste weekend van september de HF-velddag gehouden. Op uitnodiging van Maarten (PA3EYC) werd er in de Arkemheense polder een station opgezet dat uitkwam met de roepletters PI4AMF/p. Ongeveer 10 afdelingsleden waren vanuit het veld actief. Volgens Maarten werd er naast het nodige eten, drinken en praten ook nog aandacht besteed aan het maken van verbindingen. Op dezelfde locatie werd door Frans (PC2F) ook nog deelgenomen aan een VHF-contest. Gert (PA2LO) heeft van de activiteiten een kort filmpje gemaakt dat tijdens de avond is vertoond. Voor wie het gemist heeft: staat hier een linkje van het filmpje.

Soms krijgen wij amateurs wel eens de vraag of we wel sporen. Na afgelopen vrijdag kunnen we daar volmondig ‘ja’ op zeggen en dat dankzij een leuke presentatie die Jan (PH7S) gaf over communicatie op het spoor. Aan de hand van tekeningen en foto’s nam Jan ons mee door de geschiedenis van de ‘rail-communicatie’. Een goed verhaal waar menigeen wat van heeft opgestoken. Al was het maar dat je niet in een seinpaal moet klimmen…

De start van het seizoen is veelbelovend. Graag tot ziens bij één van de komende avonden in Sporthal Zielhorst!

 Reisverslag Transsiberië Express (PA3BJV)

This entry was posted in VERON. Bookmark the permalink.