Jaarlijkse veiling zorgt voor vol huis

Er was bijna geen plek meer in ‘De Herberg’ afgelopen vrijdagavond. Veel amateurs uit de regio kwamen kijken naar de koopjes die door veilingmeester Koos (PA3BJV) werden aangeprezen.

Wereldontvangers waar volgens zeggen Jan Pelleboer nog steeds op te horen zou zijn, antennes die zelf signalen aantrekken, boeken over onze hobby van soms wel 5 kilo, dreamboxen vol droomvrouwen. Voor een ieder wat wils en menig item vond een nieuwe eigenaar.

Het ene koopje na het andere koopje volgde. Wat te denken van een werkende Yaesu HF set of een Icom 2 meter allmode set voor een paar tientjes, een Weller soldeerstations voor een paar euro’s of zakken met onderdelen voor een eurootje? Veilingmeester Koos had geen enkele moeite om van de ingebrachte zaken af te komen, de kwaliteit en hoeveelheid van het aanbod was dan ook weer goed en ruim te noemen.

Een aantal kavels waren ingebracht door de nabestaanden van overleden amateurs. De opbrengst werd door hen geschonken aan de afdeling. Uiteraard is de afdeling heel dankbaar voor deze giften. We kunnen daarmee het werk van de afdeling blijven voortzetten. Penningmeester Roel (PB0ACU) kon aan het eind van de avond melden dat de opbrengst zo’n 300 euro was. Volgens Roel de grootste opbrengst die de afdeling in jaren heeft ontvangen vanuit de jaarlijkse verkoping.

2015nov-verkopingv2

This entry was posted in VERON. Bookmark the permalink.