Ook op de VAM geldt: meten is weten!

Eén van de frequente bezoekers van de VAM, Erik (PE1RQF) is in het bezit van een veelzijdig stuk meetgereedschap waar menig zendamateur van zal gaan gielen*.

Erik heeft namelijk de Measall Technology  KC 901S+. Dat is een krachtig en handig handheld-instrument voor RF-technici, zowel in het laboratorium als op het veld. Het apparaat is geschikt voor metingen van 9KHz tot 4GHz. 

Het apparaat heeft onder andere een spectrum analyzer, een meetzender en een VNA mogelijkheid. Kortom: het is een RF-multimeter in optima forma.

Met de meter kan je eens goed vaststellen of de antenne ook doet wat er op papier staat. 

Graag biedt Erik aan om op verzoek op de VAM-avond metingen te verrichten. Dat kan na het maken van een afspraak: dit mooie en kostbare stukje techniek sleept Erik natuurlijk niet altijd met zich mee. Wil je dus op de VAM-avond eens een keer een antenne doorlaten meten? Neem dan contact op met Erik.

Op de VAM avond is een iedereen welkom, dus ook als u geen lid bent van de VERON. Deze samenkomst van luister-, zendamateurs en geïnteresseerde vindt plaats bij de Radio-Club Bunschoten in Bunschoten-Spakenburg.

* synoniem voor watertanden, likkebaarden, 

 

This entry was posted in Ander nieuws, Radio Club Bunschoten, VERON, Zelfbouw and tagged , . Bookmark the permalink.