Veel geleerd over C2000 tijdens verenigingsavond

c2000De afgelopen jaren is er in de media veel gezegd en geschreven over het communicatienetwerk voor de hulpdiensten C2000. Tijdens de verenigingsavond van februari vertelde ons afdelingslid Harry Heidema (PA3ECH) over de fabels en de feiten. Dat het onderwerp door radioamateurs gewaardeerd wordt, bleek wel uit de opkomst, soms ook van amateurs ver buiten onze eigen afdeling. Aan het eind van de avond had onze spreker dan ook al verzoeken om de lezing ook in 2 andere afdelingen te gaan houden.

2014 februari C2000Harry vertelde ons over de techniek, de protocollen en de slimmigheden die in het netwerk zijn gebouwd, waardoor zeer efficiënt gebruik gemaakt kan worden van de beschikbare bandbreedte. Dat ‘slimme’ techniek door ‘domme’ gebruikers problemen kan opleveren, werd duidelijk gemaakt aan de hand van incidenten, zoals de rellen bij Hoek van Holland, Turkisch Airlines en het project  X-feest in Haren. Wat daar mis ging en op welke manier de hulpdiensten daar voor C2000 lering uit hebben getrokken, werd op begrijpelijke en vermakelijke manier verteld. De lezing werd opgeluisterd met een aantal instructiefilmpjes die gebruikers van het C2000-netwerk nu krijgen.

Voor wie de lezing gemist heeft is het zeker een aanrader om, zodra de lezing bij een andere afdeling wordt gehouden, daar op bezoek te gaan.

This entry was posted in VERON. Bookmark the permalink.