VERON Afdelingscompetitie. Doe ook mee!

BEKERDe VERON Afdelingscompetitie
Regelmatig wordt er in de afdeling Amersfoort aandacht besteed aan de VERON afdelingscompetitie. Tijdens een van de avonden werd gevraagd hoe je nu eigenlijk mee kan doen met deze competitie.

Wat is de afdelingscompetitie?
De afdelingscompetitie is een initiatief van de VERON met als doel om deelname aan de verschillende contesten te stimuleren: contesten zijn niet alleen wedstrijden, maar ook een prima manier om de Operating Practice te verbeteren. De competitie loopt jaarlijks van 1 januari tot 15 december.

Hoe kan je meedoen met de afdelingscompetitie?
Deelname is eenvoudig en je kan je aanmelden zonder verplichtingen aan te gaan. Als je af en toe eens aan een contest meedoet en daarbij minimaal 25 verbindingen (per contest!) maakt, kan je je score al doorgeven. Om mee te kunnen doen, moet je je aanmelden. Hoe je dit doet en hoe je je score doorgeeft, lees je in dit document: http://www.afdelingscompetitie.nl/manual.pdf

Waarom deelnemen?
Binnen het bestuur van de afdeling hebben we de ambitie om Amersfoort weer op de (contest-)kaart te zetten. Wij vinden dat we als één van de grotere afdelingen van de VERON in staat zouden moeten zijn om jaarlijks in de top 10 van de afdelingscompetitie te staan. Dat is de afgelopen jaren niet gelukt, maar de afstand naar de top 10 is overbrugbaar. Hoe meer deelnemers hun aantal contest-QSO’s doorgeven, hoe groter de kans is dat we in 2015 de top 10 ook halen.

Waar vind ik meer informatie over welke contesten er zijn?
Een goede bron van informatie is de website www.contestkalender.nl. Je vindt hier niet alleen welke contesten er gepland staan, maar ook informatie over de uitwisseling en de overige regels van de specieke contest.

“Ik doe nooit mee aan contesten want ik weet niet wat ik moet doen”
Het leuke aan contesten is dat de deelnemers elkaar nodig hebben. Alle stations willen JOU in hun log hebben, want alleen dan levert het ze punten op. Dat betekent ook dat stations moeite willen doen en geduld met je hebben. Lijkt het je leuk om eens aan een contest mee te doen, maar vind je het eng om te starten? Geen probleem: in de afdeling hebben we verschillende ervaren contesters die contesttraining kunnen geven. Schroom niet om iemand van het bestuur aan te schieten als je verdere uitleg of een stukje “training-on-the-spot’ wil hebben.

Waar vind je meer informatie?
Op www.afdelingscompetitie.nl vind je alle informatie over de afdelingscompetitie, de tussenstand en een overzicht met antwoorden op veel gestelde vragen. Kom je er niet uit? Neem dan eens contact op met Roel PB0ACU, Eddy (PA0RSM), Frans (PC2F), Maarten (PA3EYC), Gert (PA2LO) of één van de andere deelnemers van onze afdeling aan de afdelinggscompetitie. Je vindt de roepletters van de Amersfoortse deelnemers op www.afdelingscompetitie.nl bij “Stand”.

 

This entry was posted in VERON and tagged , . Bookmark the permalink.