VERON Amersfoort gaat verhuizen

Tijdens de ledenavond op 6 februari heeft onze voorzitter, Frans (PC2F) bekend gemaakt dat na dit seizoen niet langer gebruik gemaakt zal worden van de foyer van sporthal Zielhorst. 

De afgelopen jaren heeft de VERON afdeling Amersfoort haar ledenavonden gehouden in de foyer van Sporthal Zielhorst. Deze locatie huren wij van SRO. In januari 2015 is met SRO gesproken over de voortzetting van de huurovereenkomst. In dit gesprek is door SRO aangegeven dat vanaf september 2015 de huurprijs van onze locatie zal worden verhoogd. Het gaat om een grote verhoging, die zou betekenen dat bijna de volledige inkomsten van de afdeling (de afdracht vanuit de landelijke vereniging) besteed zou moeten worden aan de huur van de foyer. Er zou dan geen geld meer over zijn voor andere activiteiten. Op basis hiervan is het bestuur op zoek gegaan naar alternatieve locaties.

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat deze zoektocht heeft geleid tot afspraken met een nieuwe locatie: vanaf september 2015 zal de VERON Amersfoort haar avonden gaan houden in ontmoetingscentrum “De Herberg” aan de Watersteeg 85 (wijk Nieuwland) in Amerfoort.

herberg
foto: De Herberg

Het bestuur is blij met de nieuwe locatie:

  • de ruimte is van vergelijkbare grootte als de foyer in Zielhorst maar heeft een gezelligere aankleding;
  • de locatie is op de avonden exclusief voor de afdeling. Geen storende geluiden van TV’s, muziek of andere bezoekers meer tijdens lezingen;
  • er is voldoende (gratis) parkeerruimte in de nabije omgeving;
  • de locatie is goed bereikbaar, ook per Openbaar Vervoer (bushalte op 50m);
  • We kunnen gewoon op onze vertrouwde 2de vrijdag van de maand onze lezingen organiseren;
  • de locatie ligt maar 2 kilometer van de oude vertrouwde locatie, voor de meeste (trouwe) bezoekers aan de avonden dus geen extra reistijd;
  • de locatie biedt mogelijkheden voor ‘buitenactiviteiten’ zoals bijvoorbeeld de demonstratie van een bepaald type antenne;
  • de huurkosten zijn vergelijkbaar met de huurkosten die we op dit moment nog aan SRO voor Zielhorst betaalden, en
  • voor de ‘centamateur’ niet onbelangrijk: de consumpties zijn goedkoper dan in Sporthal Zielhorst .

Waar te vinden?
De Watersteeg wordt in sommige navigatiesystemen aangeduid als ‘fietspad’. Het beste is dan de Sporthal Nieuwland aan de ZELDERTSEDREEF 3, 3824EJ Amersfoort in te voeren. Daar kan je ook het beste parkeren. Voor bezoekers die de bus nemen: neem stadsdienst lijn 2, halte Zonnewijzer.

Op de Huishoudelijke Vergadering van 13 maart zal het bestuur nadere toelichting geven op het besluit om te verhuizen naar de nieuwe locatie. Ook zullen we tijdens die avond d.m.v. foto’s laten zien welke mogelijkheden de nieuwe locatie heeft.

De eerste avond in De Herberg zal vrijdag 11 september 2015 zijn.

This entry was posted in VERON. Bookmark the permalink.