Verslag lezing september

Op vrijdag 11 september werden we getrakteerd op een echte zelfbouw lezing. Rick Rabouw (PA5NN) en “bouwmaatje” Camil Staps (PD7LOL) vertelden aan de ongeveer 35 aanwezigen over hun zelfgebouwde AT Sprint IIIb zendontvanger naar Amerikaans ontwerp.

Rick vertelde dat hij op lange wandeltochten graag ook de radiohobby beoefend. En in een rugzakje wil je dan natuurlijk zo min mogelijk gewicht bij je dragen. Dat was dan ook de start van een zoektocht naar een zo klein mogelijke “sleuteldoos”. De Amerikaanse OM Steve Weber weet daar wel raad mee en zijn beperkte hoeveelheid bouwpakketen die hij ieder jaar samensteltĀ zijn steevast binnen een paar minuten uitverkocht.

mountain topper
Commercieel wordt dit soort bouwpakketten bijvoorbeeld aangeboden door lnr precision (zie hier), maar ook daar geldt dat er al snel een bordje “uitverkocht” op de site staat. Inschrijven voor een nieuwe batch kan overigens wel, maar geen woord over wanneer je dan iets kan verwachten…

2015septdrieluik

De nieuwe locatie
Met de lezing van Rick en Camil is het gebruik van De Herberg door onze afdeling ingewijd. Van vele kanten hebben we gehoord dat de locatie een duidelijke verbetering is ten opzichte van de oude zaal. Niet alleen de indeling van de zaal is anders (niet meer de U-opstelling, maar meer een stamtafel) ook het geluid in de zaal is beter. En dan hebben we het nog niet eens over de meest in het oog springende verbetering: onze vaste barteam bestaande uit Bep en Toos. Vakkundig en met een glimlach schenken ze de bezoekers een kop koffie of drankje in. Als dat geen welkom gevoel geeft! Kortom: tot de volgende lezing, die zal plaatsvinden op 9 oktober. Dan zal Maarten (PA3EYC) ons vertellen over zijn vakantie dxpeditie op Sint Maarten en Saint Martin.

FF_PJ7_PA3EYC

 

This entry was posted in VERON and tagged . Bookmark the permalink.