Verslag Pacc 2020

De pacc contest 202o ligt inmiddels 2 weken achter ons, de condities op 40 meter en 80 meter waren bedroevend, 20 meter richting USA was sporadisch open en de 15 en 10 meter waren vrijwel volledig op slot. De activiteit was laag vooral in de nachtelijke uren op 40 meter in SSB. De zaterdag begon vroeg voor de contest manager alles werd nog eens dubbel nagelopen. Om 10.00 uur kreeg ik versterking van maarten en frans om nog even te helpen met het plaatsen en ophijsen van de 160 meter antenne. Deze werd gevoed vanuit de kokermast op 33 mtr hoogte en de beiden benen stonden dit jaar op ongeveer 17 meter van de grond onder een hoek van 120 graden.

De OB-80-1 een fantastiche antenne !! was op 33 meter hoogte in de kokermast gemonteerd. De optibeam 17-4 in de beijzen mast. Zie foto  

Duidelijk is hier het verschil hoogte te zien m.b.t de OB-80-1 en de optibeam. Helaas hadden we veel wind dat weekend echter rond 06.00 zondag morgen werd de situatie dusdanig gevaarlijk dat de contest manager besloot om de antenne masten te laten zakken naar 33 % hierdoor leverden we een stukje optimalisatie in en moesten we een stapje terug doen.      

 

 

 

 

Als multi 1 werdt gebruik gemaakt van de FT 5000 welke weer ingevlogen is en een SPE eindtrap welke bereidwillig uitgeleend is. 

De gebruikte software was N1MM in netwerk opstelling, als set 2 MULTI 2 werd gebruik gemaakt  van de K3S en ook een SPE. Omdat wij gebruik maken van 2 sets is er 1 set ingesteld voor enkel en alleen CW , de andere set primair voor SSB gebruik. We hebben slechts 3 antenna’s Optibeam 17-4 voor 10-15-20-40 Mtr een draad dipool 2 x 40 mtr voor 160 Mtr en de OB-80-1 voor 80 meter. Door onze band filtersset en onze hoogband – laagband splitfilter speciaal voor de optibeam is het mogelijk om met 2 sets tegelijkertijd op de optibeam te zenden zonder dat dit problemen geeft. (je kan dus eigenlijk met 4 set tegelijkertijd uitkomen op 1 antenne) Nieuwe aanwinst was dit jaar een 160 Mtr band filter en de High-low splitter voor de optibeam 17-4 een goede investering !! Thx to the sponsors for this. 

Door gebruik te maken van slimme switches is het mogelijk om snel te schakelen tussen diverse frequentie banden zonder om te hoeven pluggen. Het resultaat na 24 uur harken en sleuren ziet u hieronder.

Elk voordeel behoudt zijn voordeel .. doordat het antenne park redelijk fixed is scheelt dit enorm in opbouw en afbouw werkzaamheden.  

 

 

Na afloop zaten we snel aan de nabespreking (om 13.30 waren we klaar met opruimen) met een lekker koud biertje en wat snacks. Hierbij dank ik iedereen die zijn bijdrage weer geleverd heeft en tot de volgende PACC de eerst volgende contest is op 28 en 29 maart 2020 een 48 uur contest in SSB. CU AGAINSOON

73’s PD0ZX 

 

This entry was posted in Radio Club Bunschoten. Bookmark the permalink.