Verslag verenigingsavond oktober

Met circa 33 aanwezigen was ook deze eerste lezing na de zomervakantie goed bezocht. Onze AMF- repeatercommisie van PI3AMF/PI2AMF/PI6AMF gaf ons een kijkje in de “wondere wereld” van surplus verbindingsapparatuur, de ombouw en in bedrijfstelling er van.
Het was een levendige presentatie, mede doordat er een aantal sponsoren in de zaal aanwezig waren. Enkele meegebrachte reserve onderdelen completeerde het geheel.
Uitgebreid werd ingegaan op allerlei vragen, zoals bijvoorbeeld over de actuele situatie rond onze 70 cm regio repeater. Deze zal eind 2012 haar activiteit moeten staken. De zorg die in een VR-voorstel van onze afdeling was vervat, wordt binnenkort helaas bewaarheid.
Ook op deze avond was aanwezig Rick (PA3CJL), deze had een zelfbouw transceiver naar het ontwerp van Steve Weber (KD1JV) – de AT Sprint III-B meegenomen. Hij vertelde hier het een en ander over. Hij is bezig om dit mini transceivertje (ideaal voor in de rugzak) groter te maken, zodat deze makkelijker nagebouwd kan worden.
Tegen 22.00 uur telde ik nog 30 amateurs, hieruit blijkt dat het voor iedereen een boeiende avond was.

Eddy (PA0RSM)

vierluik12102012

This entry was posted in VERON. Bookmark the permalink.