Voortgang reparatie Bijzen Mast & Rotor

Inmiddels zijn we ruim een maandje verder nadat we ons topdeel van de mast hebben weggebracht. Afgelopen dagen is er hard gewerkt door onze reparateur uit Beilen BJbeugels  Het nieuwe topdeel in opgelast en wat kleine reparaties zijn uitgevoerd. Zaterdag morgen zal er een aanvang gemaakt worden met het terugplaatsen van het topdeel en het opbouwen van de optibeam en verwijdering van de warc antenne en de tijdelijke HF antenne uit de kokermast.

    

Voor de (her) montage komende zaterdag en mogelijk ook nog zondag kunnen we nog wel wat extra handjes gebruiken. Info in onze bekende whatsapp groepen hierover.

De Rotor.

Deze bleef een zorgenkindje ondanks de uitgevoerde reparatie van de laatste keer , de bus van de aandrijf van de motor welke in de overbrenging gaat van het tandwiel mechanisme liep lost waardoor de motor wel draait maar het tandwiel in de rotor zelf niet wat dus betekend dat de antenne ook niet draait. We hebben nu de boutjes in het busje vervangen hopelijk levert dit voorlopig geen problemen meer op. 

———————————————————————————————————

This entry was posted in Radio Club Bunschoten. Bookmark the permalink.