Zelfbouw Morse Relais Sounder

230Dit zelfbouw werkstuk is ontstaan door een onweerstaanbaar verlangen om een ,, Morse Relais Sounder ,, in mijn vitrinekast te hebben staan .
Nu is het zo dat deze Sounders stammend uit de late jaren van de 18e eeuw , dus vanaf 1880 en later wel te koop zijn maar de prijs is nogal hoog voor mijn beurs , denk aan prijzen van enkele honderden Euro’s tot wel ver over de 2000 Euro .
Dus dat kreeg ik niet voor elkaar bij mijn ministerie van huishoudelijke financiën , en terecht natuurlijk , het is natuurlijk wel een hobby ! .
Lang heb ik nagedacht , en ik vond de oplossing in het zelf bouwen van zulks een apparaat , de inspiratie vond ik op het internet in de rubriek telegrafie vintage , zie ook de foto van mijn inspiratie.

DSC_1369
Mijn interpretatie van deze Morse Relais Sounder is te zien op de verder foto’s in dit art , de door mij gebruikte materialen komen alle uit de radio & zender wereld , hier en daar aangevuld met wat waterleiding montage materiaal .
Op deze wijze heb ik toch invulling kunnen geven aan mijn wens , je ziet als het echt wilt lukt het toch , wel enige maanden werk en organiseren , maar dan heb je ook wat .
Ik zal tzt deze creatie tonen op een van de komende Veron afd verenigingsavonden in Amersfoort .
Koos,PA3BJV
DSC_1344 DSC_1340

This entry was posted in Zelfbouw and tagged , , , . Bookmark the permalink.