Bezoek DNAT Bad Bentheim 2012

Het laatste volle weekend in augustus is er elk jaar het DNAT te Bad Bentheim, dit jaar zijn we maar weer eens op pad gegaan naar dit evenement, lekker op de camping van de DARC, te gast bij de Duitse medeamateurs. Heel gezellig en net als tijdens de eerdere bezoeken weer van harte welkom daarboven op de berg.
Mooi weer hadden we meegebracht en het was dan ook warm in de Catharinen Kirche bij het Slot, alwaar op vrijdagmiddag de Gouden Antenne werd uitgereikt. De kapel was vol, de ceremonie werd hier voor de 30e keer gehouden.
De gelukkige ontvanger van deze Gouden Antenne was de JARL, onze Japanse zustervereniging, de afgevaardigde van de JARL, was OM Tetsuro Nakazawa (JE7UCS).
Nadat diverse sprekers het woord hadden gehad, was de Burgemeester aan de beurt, zijn taak was het daadwerkelijk uitreiken van deze mooie onderscheiding, omkleed met de redenen en een duidelijke verklaring, waarom de Japanse club deze prijs ontving, ook werd er natuurlijk dieper op de vreselijke gebeurtenissen tijdens de tsunami welke Japan trof in 2011 ingegaan.
Het snelle en vooral doortastend optreden van de Japanse Amateurs werd geroemd en de vertegenwoordiger OM Nakazawa (JE7UCS), was dan ook onder de indruk van zoveel lof en aandacht, hoewel hij geen andere taal beheerste dan het Japans (en een heel klein beetje Engels) kreeg hij toch genoeg informatie mee om het allemaal te kunnen begrijpen.
Groot was dan ook de verrassing toen onze voorzitter OM Remy Denker (PA3AGF) tijdens zijn dankwoord aan OM Nakazawa, na de algemene zaken, opeens zijn rede in vloeiend Japans voortzette, een zeer verbaasd publiek en nog verbaasder OM Nakazawa luisterden naar een zeer persoonlijk woord van onze algemeen voorzitter, een heel fijn moment als iemand je zo ver van huis in je eigen taal ten overstaan van een volle zaal bedankt voor al dat mooie werk. Dit geeft maar eens weer aan hoe belangrijk een goede voorbereiding kan zijn, petje af meneer de voorzitter.
De volgende dag, zaterdag, de radiomarkt en de vlooienmarkt. De stad was al vroeg in rep en roer, een gezellige drukte, het weer bleef gelukkig mooi en de sfeer was goed. We hebben zo links en rechts zeer nuttige inkopen kunnen doen, veel mede amateurs uit de regio Amersfoort en elders gezien en gesproken, kortom heel gezellig.
We kijken dan ook terug op een mooi weekend bij onze oosterburen en hopen volgend jaar tijdens de 45e DNAT u daar ook te mogen ontmoeten.

Koos (PA3BJV) en Hilde Sportel (PA3EKW)

dnat-2012

This entry was posted in VERON. Bookmark the permalink.