ILLW 2012: het ging er weer heet aan toe!

Het vuurtoren-weekend 2012 viel in het midden van een hittegolf in West-Europa. Gelukkig zijn de muren van de oude vuurtoren in Harderwijk bijna een meter dik en zijn er niet al teveel ramen. We hielden het dan ook nog redelijk koel. Buiten was het echt heet. De banden waren ook “heet” dit weekend: het lijkt er op dat er een groeiende interesse is voor het vuurtoren-weekend. Er waren af en toe flinke pile-ups, waardoor we een flink aantal verbindingen konden maken.
Dit jaar hebben we gebruik gemaakt van een FD-4 Windom-antenne (10-80 m) en een verticale eind-gevoede antenne voor 20 meter. Voor 2 meter hebben we gebruik gemaakt van een Diamond X-50 antenne. De condities op 2 meter waren dit jaar extreem goed: we hebben heel veel enthousiaste 2 meter gebruikers gelogd, vaak in FM.
Op de 40 meter waren ook goede openingen: we werkten Trinidad en Tabago en verschillende amateurs uit de VS en Canada. Geen slechte verbindingen voor een draadje! Op 20 meter konden we een aantal maal VK werken, ruim 16.250 km verwijderd van onze oude vuurtoren (NL0038) in de stad Harderwijk.
Dankzij het warme weer en het harde werken verloren we (Cil (PA1RBZ), Jack (PD2J) en Gert (PA2LO)) wat kilo’s aan vocht, maar gelukkig hebben we dat aan het einde van het event ruimschoots goedgemaakt.

Gert (PA2LO)

vuurtorenweekend2012

This entry was posted in VERON. Bookmark the permalink.