Computer i-Gate vervangen en verplaatst naar HAMnet

Tijdens werkzaamheden na een stroomstoring bleek vorige week dat de er een aantal slachtoffers waren gevallen. Waaronder het WRAP board dat dienst doet als computer voor de i-Gate installatie.

In eerste instantie leek het op een voedingsprobleem, maar de CF card wilde ook op een ander board niet meer booten. Gehele vervanging bleek noodzakelijk en dat is vandaag gebeurd.

Er is gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om de i-Gate voor HAMnet te configureren. Op de ontvangstlocatie zijn immers meerdere verbindingen naar HAMnet aanwezig. Dit vergde nog wel wat routing voodoo in Amsterdam op de HAMnet gateway om de verbinding naar APRS.fi rond te maken, maar dat was voor Remco PA4TW binnen een kop koffie geregeld.

En omdat er nu toch een APRS gateway op HAMnet is geboren heeft Paul PE1RJV ook gelijk de DGPS van PI1UTR (D-Star) samen met de i-Gates in Lopik en Hilversum verbonden

Onze i-Gate is nog steeds op aprs.fi onder PI4AMF terug te vinden. En meer info over onze setup waarvan we het Pakratt 232 inmiddels hebben vervangen vind u hier.

 

This entry was posted in HAMnet, Nieuws PI4AMF. Bookmark the permalink.