PA3EYC activeert SOTA DM/NW-263

SOTA LangenbergOp stap met de KX3 is natuurlijk het mooiste wat er is en daar is dat ding ook voor gemaakt. Ik liep al langer met de gedachte om in Sauerland eens wat bergtoppen te bezoeken en zo mee te doen met het SOTA programma.  http://www.sota.org.uk/

Omdat het de bedoeling is dat alles moet worden meegesjouwd moet alles zo klein en licht mogelijk. Enkele weken terug had ik al een 10m GFK mast MINI gekocht. 67cm transportlengte en uitgeschoven ca 9,5m.. http://www.dx-wire.de/

Afgelopen zaterdag heb ik de stoute (berg)schoenen aangetrokken en ben naar de Langenberg DM/NW-263 gegaan. De Langenberg is ca. 845 meter hoog en tot ca. 600 meter kon met de auto. Daarna 3km lopen om op 845 meter te komen. Is dus gemiddeld 8,5% en dan wil je niet teveel in de rugzak hebben.
Bovenop de Langenberg staat een mooie picknicktafel en was er mogelijkheid om de mast ergens aan vast te maken.
Ik had 9,5m draad als antenne en 3x 9,5m als massa op de grond liggen. De interne tuner deed de rest. Ca. 50 CW qso’s gemaakt op 30m (Europa) en 17m (USA en Canada). Loggen met pen en papier.

Jammer dat het die dag erg mistig was maar dit was een fantastische ervaring. Komende bezoekjes aan Sauerland ga ik weer andere toppen bezoeken.

73, Maarten – PA3EYC –

SOTA Langenberg 2

This entry was posted in Ander nieuws. Bookmark the permalink.