PI1SPA weer volledig operationeel

De digitale amateur was het niet ontgaan, PI1SPA was ziekig de laatste maanden. De grondoorzaak was allerlei. Ondermeer defecte coax en een duplexfilter dat al na gelang zijn humeur een slechte SWR gaf zorgde voor de nodige downtime.

 

Gelukkig is er binnen de amateur community hulp of oplossingen nooit ver weg. Van nieuwe kabeltjes (bedankt Jan AUQ!) tot een vet gave schop-kont duplexfilter (bedankt Joost PE1RMN en hobbyscoop!) tot het compleet afregelen van het duplexfilter (bedankt Erik PE1RQF!), iedereen sprong in de bres om het genezingsproces van de patient te bespoedigen.

Ingewanden van het Airtech Duplexfilter

Zoals het in deze hobby gebruikelijk is gaat niks vanzelf en liepen we tegen de gebruikelijke ‘uitdagingen’ aan. Van praktische dingen als een ineens te ondiepe “19 kast voor het filter of passende connectoren voor de gebuikte coax (of was het nou passende coax op de connectoren?) tot uitwerkingen van vocht intreding in het filter. Maar uiteindelijk werd met succes naar het beoogde resultaat toegewerkt.

 

En het resultaat mag er zijn! deze Brandmeister DMR repeater is nog nooit zo goed geweest. Het bereik is weer van ouds en als extra bonus is de gevoeligheid sterk verbeterd zodat aan de randen van het bereik er geen bitje verloren gaat als een amateur terug komt met nog 1 streepje ontvangst van de omzetter.

 

Aan iedereen die hier aan mee heeft gewerkt spreek ik mijn grote dank uit!

73s

Raphael PD0RAF

This entry was posted in BrandMeister and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.