Radiozendamateur worden? Cursus in Amersfoort start in september

Welkom in de wonderbare wereld van amateur radio

Wat is amateur radio?
Amateur radio, ook wel radiozendamateurisme genoemd, is een populaire technische hobby die gebruik maakt van aangewezen radiofrequenties voor niet-commercieel gebruik, draadloze experimenten, zelf-ontwikkeling en nood-communicatie.

Amateur radio kent ontzettend veel verschillende facetten en is zeker niet een hobby voor “grijze oude mannen”. De ontwikkeling binnen het zendamateurisme gaat continue door, ook in deze tijd van computers en digitalisering. Niet voor niets zien we steeds meer ICT-ers en studenten van technische hogescholen en universiteiten radiozendamateur worden: het biedt hen de gelegenheid om te experimenteren op vele vlakken.

Maar ook mensen die minder geïnteresseerd zijn in experimenteren worden radiozendamateur. Zij maken gewoon graag een praatje met andere amateurs, waar dan ook in de wereld. Sommigen doen dat in spraak, anderen met morsecode en weer anderen in een van de velde digitale talen met behulp van de computer. Amateur radio is dan ook dé contactsport bij uitstek: je kan er levenslange vriendschappen aan overhouden!

Moet je technisch zijn om radiozendamateur te worden?
Nee. Ook zonder basiskennis van techniek kan je radiozendamateur worden. Wel zal je  een stukje studie moeten doen om daarmee succesvol een theorie-examen af te kunnen leggen. Het examen bestaat, afhankelijk van het beginners (Novice) of gevorderden (Full) examen uit 35 of 50 meerkeuze vragen. Met een stukje begeleiding is het voor iedereen mogelijk om te slagen voor het examen! Leeftijd, vooropleiding of geslacht maakt echt niet uit: we hebben mensen die op hun 12-de en op hun 80-ste geslaagd zijn, onder zendamateurs zitten stratenmakers en professoren, mannen en vrouwen.

Als voorbereiding op het zendexamen wordt er door de afdeling Amersfoort van de VERON een cursus georganiseerd. Deze cursus zal starten in september 2016 en op woensdagavonden worden gehouden.

Wilt u informatie over de cursus of wilt u zich opgeven? Neem dan contact op met Jan van Essen (PH7S), via PH7S@veron.nl.

This entry was posted in Cursus N & F, VERON. Bookmark the permalink.