Terublik eerste verenigingsavond 2016

Vrijdag 8 januari was de eerste verenigingsavond van het nieuwe jaar. Een avond die in het teken stond van onderling QSO.

De voorzitter stipte in zijn openingswoord het volgende aan:

Zelfbouw
Er wordt dit jaar gestart met een gezamenlijk zelfbouwproject binnen de afdeling. Het wordt het nabouwen van het project van Johan (PA3GER), de Arduino CW decoder (http://www.pa3ger.nl/zelfbouw/cw-decoder/). Het is een niet moeilijk en goedkoop projectje qua componenten (alles verkrijgbaar op internet) en ook redelijk bedrijfszeker en leuk om zo de ervaring met CW op te frissen of te gaan opbouwen, voor zowel luister- als zendamateurs een aanwinst in de shack. Veel amateurs hebben zich deze avond bij Frans aangemeld om hieraan mee te doen. Heeft u interesse dan kan u zich bij hem aanmelden (ook over extra info over kosten en wanneer er wordt gestart met de bouw).

Contesten
Daarnaast zijn er plannen voor actieve deelname aan de PACC en zowel de CW- als de SSB-velddagcontest.

Speciale roepletters
Klaas heeft aangegeven dit jaar een speciale call te willen activeren, namelijk in het verband met het 85-jarig bestaan van SV Spakenburg.

VR-voorstellen
Vanuit de afdeling Amersfoort zullen er voor de komende VR geen voorstellen worden ingediend. Tijdens onze huishoudelijke vergadering in maart zullen we stemmen over de voorstellen die elders in het land zijn gedaan. In april zullen we de uitkomst van de stemming van onze leden vervolgens meenemen in de VerenigingsRaad (VR) zelf.

Er werd deze avond ook nog een video vertoond over Heard Island (VKoIR). Hierna werd er nog lang doorgepraat. Al met al een gezellig begin van het nieuwe jaar.

2016janVERONa03

This entry was posted in VERON and tagged , . Bookmark the permalink.