Verslag lezing oktober 2013

De avond werd geopend door onze voorzitter met enkele huishoudelijke mededelingen. Hierna gaf hij het woord aan Richard (PD0HVW), lid van de Surplus Radio Society, die deze avond een lezing verzorgde over “100 jaar Militaire Radio”. Hij had hiervoor samen met Jos (PD0ECM) een leuke presentatie meegenomen van wat wij nu surplus noemen.

Voor de pauze behandelde hij de ontwikkeling van de militaire radio tot en met de Tweede Wereldoorlog dit aan de hand van lichtbeelden. Hierbij passeerde soms apparatuur waar we het begrip “portable” echt met een korreltje zout moesten nemen.

Net voor de pauze liet hij nog enkele opnames zien die hij had gemaakt tijdens de “War and Peace Revival 2013”. Een grote meeting met liefhebbers van militaire spullen uit de Eerste Wereldoorlog tot heden die jaarlijks plaats vindt in Engeland.

Na de pauze vertelde hij iets over de militaire radio na de Tweede Wereldoorlog tot heden, het stukje wat wij als surplus kennen en liet hij enige plaatjes zien van veel gebruikte legerantennes.

Al met al een zeer interessante lezing die beloond werd met een daverend applaus.

drieluikoktober2013

This entry was posted in VERON. Bookmark the permalink.